Με κεντρικό μήνυμα «Επιστροφή στις ρίζες μας. Να καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε. Να επανέλθουν τα αγνά και ποιοτικά προϊόντα μας στα ελληνικά ράφια» ολοκληρώθηκε η επιτυχημένη διοργάνωση «Αγροτικός Αύγουστος 2011», στο πλαίσιο της οποίας είκοσι έξι (26) εκθέτες από όλη την Κρήτη παρουσίασαν, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 έως τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας είχαν τη δυνατότητα να έλθουν σε επαφή με τα μοναδικής ποιότητας κρητικά προϊόντα, να τα γευτούν και να ενημερωθούν για την κρητική διατροφή. Παράλληλα, γνώρισαν τα περίφημα είδη λαϊκής τέχνης, καθώς και τα χρώματα και τα αρώματα της κρητικής παράδοσης. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις «κλείστηκαν» από πλευράς παραγωγών εμπορικές συμφωνίες.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γεώργιο Καμίνη, παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, Βουλευτών του Νομού, του Αντιδημάρχου Χανίων, αρμόδιου για τον πρωτογενή τομέα, Ελευθέριου Αμπαδιωτάκη, του γνωστού δημοσιογράφου, Δημήτρη Καμπουράκη, εκπροσώπων της Παγκρήτιας Ένωσης Κρητών, της Κρητικής Εστίας, της Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων και πλήθους κόσμου.