Ούτε ένας ούτε δύο αλλά 120 νέοι άνεργοι με το όνειρο της υποκριτικής θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μία νέα επαγγελματική αρχή.

Αρκεί να είναι από 18 έως 29 ετών και να περάσουν τις εξετάσεις υποκριτικής που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Οκτωβρίου στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Β. Διαμαντόπουλος.

Ο διευθυντής της Σχολής, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, είναι αποφασισμένος να δώσει σε αυτά τα παιδιά την ευκαιρία ζωής που περίμεναν και δεν μπορούσαν να την αρπάξουν από τα μαλλιά εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών. Και όλα αυτά χωρίς επιβάρυνση.

«Στην απόφασή μας αυτή μας οδήγησε η κωλυσιεργία και η αδυναμία της ελληνικής γραφειοκρατίας να απορροφήσει τα χρήματα που προβλέπονται από τα κοινοτικά προγράμματα και καλύπτουν το 95% του κόστους των σπουδών και της επιδότησης» αναφέρει ο δημοφιλής ηθοποιός και συνεχίζει: «Σ’ αυτή την παράλογη και απολύτως ακατανόητη αδράνεια, απαντάμε με την δωρεάν κατάρτιση 120 άνεργων νέων από 18 έως 29 ετών στη Θεσσαλονίκη».

Έτσι, στις Οκτωβρίου θα διενεργηθούν εξετάσεις για την επιλογή των υποψηφίων ενώ παράλληλα θα δοθεί και συνέντευξη Τύπου.