Συγκλονιστικά είναι τα λόγια ενός ακόμη αυτόπτη μάρτυρα του τραγικού ναυτικού δυστυχήματος στην Αίγινα. «Έχω ακόμη αυτό τον τρομερό ήχο στα αυτιά μου, τον ήχο της σύγκρουσης», λέει στην εφημερίδα Καθημερινή. Είδε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του η τραγωδία που κόστισε την ζωή σε τέσσερις ανθρώπους. Ήταν εκείνος που στις 12:48 κάλεσε το Λιμεναρχείο για να ενημερώσει για την σύγκρουση.

«Όταν άκουσα το μπαμ, γύρισα το κεφάλι αμέσως και είδα το ταχύπλοο να περνάει πάνω από το σκάφος και να το τουμπάρει. Το τουριστικό βυθίστηκε αμέσως, σε δύο λεπτά, ενώ αυτομάτως το ταχύπλοο σταμάτησε, έμεινε ακυβέρνητο και φαινόταν να το παρασύρει το ρεύμα. Αργότερα, είδα ένα γκρίζο φουσκωτό στο πλάι του που άρχισε να το σέρνει», αναφέρει.

Ο μάρτυρας έκανε μπάνιο στην παραλία της Πέρδικας όταν έντρομος άκουσε τις φωνές των ανθρώπων που βρισκόταν στο τουριστικό σκάφος. Όπως περιγράφει οι φωνές τους έφταναν μέχρι την ακτή και πρώτη αντίδραση του ήταν να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία. Η απάντηση όμως ήταν ότι δεν μπορούν να τον βοηθήσουν και τον παρέπεμψαν στο λιμεναρχείο της Αίγινας. «Τους είπα ότι ο κόσμος πεθαίνει», τονίζει.

Η κλήση του και τα στοιχεία του περιλαμβάνονται στην έκθεση του λιμενικού, κανείς όμως δεν του ζήτησε να καταθέσει.