Ένα χρυσό αστέρι και τρίτη θέση στο διεθνή διαγωνισμό γεύσης με τίτλο «Great Taste Awards», που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Μ. Βρετανία από τη συντεχνία των Fine Food, κατέκτησε φέτος το «μέλι Αρναίας Γεωργάκα», προσθέτοντας μία ακόμη τιμητική διάκριση στο ενεργητικό των παραγωγών πρωτογενούς τομέα της ανατολικής Χαλκιδικής. Πρόκειται για εθνική επιτυχία, αφού τα βραβεία της διοργανώτριας αρχής έχουν χαρακτηρισθεί ως «βραβεία Όσκαρ» στον κόσμο των τροφίμων, του καλού φαγητού και του ποτού.
- λαμβάνει μέρος στη διαδικασία δημιουργίας και παραγωγής του προϊόντος,
- δοκιμάζει τις ποικιλίες του τοπικού μελιού,
- ενημερώνεται για τη χρήση του στη μαγειρική – ζαχαροπλαστική,
- συμμετέχει σε γαστρονομικά μαθήματα με επίκεντρο το μέλι και τη μουντοβίνα, η οποία αποτελεί εξαιρετικό απόσταγμα μελιού και φυσικά προϊόν Π.Ο.Π.
Το συγκεκριμένο γαστρο-τουριστικό πρόγραμμα αποτελεί επίσης μέρος του project με τίτλο «Τρία Πράσινα Βουνά», το οποίο βραβεύθηκε από τα Tourism Awards 2016, με το χρυσό βραβείο ποιότητας στην κατηγορία «αγροτουρισμός», ενισχύοντας στην πράξη το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της ανατολικής Χαλκιδικής. Πληροφορίες για την τοπική παραγωγή μελιού θα βρείτε στο σύνδεσμο: www.mountathosarea.org