Σε κάθε οργανωμένη κουζίνα εστιατορίου υπάρχει συγκεκριμένη δομική διάρθρωση και ιεράρχηση αρμοδιοτήτων. Στην κορυφή όλων βρίσκεται ο chef, πρωταγωνιστής και βασικός ρυθμιστής των πάντων μέσα σε αυτήν και ακολουθούν οι υπόλοιπες ειδικότητες. Αναλυτικά: Chef: Είναι ο διευθυντής της κουζίνας. Αυτός επιλέγει, προσλαμβάνει και τοποθετεί το προσωπικό στις κατάλληλες θέσεις. Παράλληλα συνεργάζεται με τον maitre, τον ιδιοκτήτη ή τον FnB Manager της επιχείρησης για τα λειτουργικά ζητήματα. Είναι εκείνος που αποφασίζει για την ποιότητα και την ποσότητα των πρώτων υλών και έχει την τελική ευθύνη για κάθε πιάτο που βγαίνει από την κουζίνα του. Sous Chef: Ο ρόλος του είναι επικουρικός, ταυτόχρονα όμως και καθοριστικός. Είναι το πρόσωπο που αντικαθιστά τον chef όταν απουσιάζει, ελέγχει την κουζίνα, ενώ μπορεί – εφόσον υπάρχει φόρτος εργασίας – να βοηθήσει και στο σέρβις. Διαβάστε τη συνέχεια στο supply.gr