Ο Τάκης Παπαματθαίου τελείωσε με άριστα τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Τον νίκησε όμως η υποκριτική και όχι η δικηγορία.

Ο ηθοποιός έχει παίξει στο Φεστιβάλ Ηρωδείου και Επιδαύρου σε σκηνοθεσία Κ. Κουν σε πάρα πολλά έργα (τραγωδίες) όπως για παράδειγμα το έργο «Οιδίπους Τύραννος», σε αρχαίες κωμωδίες όπως τις «Όρνιθες» καθώς και στα Διεθνή Φεστιβάλ Παγκόσμιου Θεάτρου σε Φλωρεντία, Βερολίνο, Αμβούργο, Άμστερνταμ, Ζυρίχη και Βρυξέλλες.

Έχει παίξει στο Θέατρο Τέχνης σε ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο και έχει συμμετάσχει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και σε πολλά ακόμη. Αν τον ρωτήσεις τι προτιμά, τηλεόραση δηλαδή ή θέατρο, θα σου πει αναμφίβολα θέατρο, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να μην περάσει και από την τηλεόραση παίζοντας σε πάρα πολλές επιτυχημένες σειρές αλλά και στον κινηματογράφο με συμμετοχή ακόμη και στην αμερικανική ταινία με την Νία Βαρντάλος στο «My life in ruins».

Έχει παίξει μάλιστα και σε πολλές τηλεοπτικές διαφημίσεις, για κάποιες από τις οποίες έχει κάνει και σπικάζ, όπως έκανε και στο ραδιόφωνο.

Σήμερα, ο Τάκης Παπαματθαίου βρίσκεται στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη, με την κωμωδία «Ειρήνη» του Αριστοφάνη. Μετά το άνοιγμα στο Φεστιβάλ Επιδαύρου έκαναν μία περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και θα κλείσουν το Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Όπως λέει ο ηθοποιός στο newsbeast.gr, έχει πάψει να τον ενθουσιάζει η τηλεόραση και γι’ αυτό προτιμά το θέατρο. Όμως, έχει και χόμπι που λίγοι γνωρίζουν. Είναι πρωταθλητής Ελλάδας Ηθοποιών στο σκάκι και σπάνια υπάρχει αντίπαλος που τον κερδίζει.

Εκτός όμως από αυτή του δραστηριότητα, ετοιμάζει και ένα βιβλίο, το οποίο επιθυμεί να μεταφραστεί σε δύο γλώσσες ακόμη. «Αυτό με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή αλλά χρειάζεται χρόνο για να γίνει καλή δουλειά» λέει χαρακτηριστικά.
Κι επειδή γνωρίζει ότι στο χώρο του υπάρχουν δυσκολίες στην εύρεση δουλειάς, συμβουλεύει τους νέους ν’ αγαπάνε το θέατρο και όχι τόσο την τηλεόραση για να επιθυμούν αυτό το επάγγελμα και να είναι προετοιμασμένη αφού, όπως λέει, πρόκειται για μία πάρα πολύ δύσκολη δουλειά.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».