Ομάδα αγροτών πραγματοποίησε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, ζητώντας να δοθούν άμεσα οι οφειλόμενες επιδοτήσεις, προκειμένου, όπως σημείωσαν σε δηλώσεις τους, να αντλήσουν ρευστότητα για να αρχίσουν να καλλιεργούν.

Η διαμαρτυρία εντάσσεται στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης, που αποφάσισαν για σήμερα οι αγρότες σε σύσκεψη μπλόκων στη Λάρισα. Έτσι οι αγρότες συγκεντρώθηκαν αρχικά κάτω από τα γραφεία του Οργανισμού στον πεζόδρομο της Τάσου Σεχιώτη για λίγη ώρα και στη συνέχεια αντιπροσωπεία τους ανέβηκε στα γραφεία, επέδωσε ψήφισμα και αποχώρησαν.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Αγγέλου από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Αργολίδας επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι οι αγρότες είναι σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις στην Αθήνα, όταν θα έρθει προς συζήτηση το ασφαλιστικό και το φορολογικό στη Βουλή. Προσέθεσαν δε πως «είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων ότι το φορολογικό πήγε πίσω και ότι για πρώτη φορά άρχισαν να συζητούν για αφορολόγητο ενώ πριν ήταν αδιαπραγμάτευτο ζήτημα».

Ο αγροτοσυνδικαλιστής της Αργολίδας τόνισε ότι «μας είπαν για 9.500 ευρώ αφορολόγητο συν δυόμισι χιλιάδες από την ενιαία ενίσχυση και πάμε στις δώδεκα χιλιάδες. Αν δεν υπάρξει το 12.000 σημαίνει ότι μας κοροϊδεύουν», ενώ συμπλήρωσε πως ζητούν να καταργηθεί και το τεκμήριο διαβίωσης.

Αναφορικά με την επιστροφή των χρημάτων που δόθηκαν από το λεγόμενο «πακέτο Χατζιδάκη», ανέφερε ότι τα χρήματα εκείνα δόθηκαν μετά από κινητοποιήσεις των αγροτών και είναι ανεπίτρεπτο να τα ζητούν πίσω. Ο κ. Αγγέλου διευκρίνισε πως, «αν δόθηκαν χρήματα σε κάποιους που δεν τα δικαιούνταν να τους τα ζητήσουν πίσω, αλλά οι αγρότες που βγήκαν, διεκδίκησαν και δίκαια πήραν αυτά τα χρήματα δεν πρέπει να τα επιστρέψουν».