Την αντίθεσή της στην δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων στην περιοχή της Μεγαλόπολης, εκφράζει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Μεγαλόπολης κι ο δημοτικός σύμβουλός της παράταξης Παναγιώτης Λαμπρόπουλος και καλούν τη δημοτική αρχή να σταματήσει το κρυφτούλι.

Στη γραπτή δήλωση μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι, «οι σχεδιασμοί που θέλουν τη Μεγαλόπολη σκουπιδότοπο της Πελοποννήσου και ίσως της Νότιας Ελλάδας εξακολουθούν να μας απειλούν».

Υπογραμμίζεται ότι «τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι δυνάμεις τους, στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση στηρίζουν την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων με τον ένα η τον άλλο τρόπο. ‘Αρα δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο στις μεθοδεύσεις υλοποίησης αυτών των σχεδιασμών, αντίθετα θα τις στηρίξουν όπως έκαναν μέχρι τώρα».

Αναφέρει ότι διαχρονικά οι δημοτικές αρχές, δεν πήραν καθαρά αρνητική θέση απέναντι σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς και καλεί την δημοτική αρχή Μεγαλόπολης, «να σταματήσει το κρυφτούλι και να ενημερώσει τους δημότες για το τόσο σοβαρό ζήτημα. Καλούμε τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα. Δε θα επιτρέψουμε η περιβαλλοντικά κορεσμένη Μεγαλόπολη να φορτωθεί και τα επικίνδυνα ή οποιαδήποτε άλλα απόβλητα».