Αναχώρησαν χθες το απόγευμα από τα Τρίκαλα, τα πέντε λεωφορεία με τους 270 πρόσφυγες, με συνοδεία περιπολικού και με κατεύθυνση το Πολύκαστρο.

Οι πρόσφυγες φιλοξενούνταν στο κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας και όταν έμαθαν τα νέα της αναχώρησης, δεν έλειψαν οι στιγμές συγκίνησης κατά των αποχαιρετισμό τους με μέλη των ομάδων εθελοντών, απευθύνοντας παράλληλα και ένα ευχαριστώ στην τοπική κοινωνία για την ανθρωπιά και αλληλεγγύη που επέδειξε.

Ο Διοικητής Ασφαλείας κ. Δημήτρη Μήτραινας και ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος ανακοίνωσαν στους πρόσφυγες ότι θα φύγουν και οι πρόσφυγες «έπνιξαν» στα φιλιά τους δύο αξιωματικούς της Αστυνομίας.

Την ώρα του ρεπορτάζ, μεταφέρθηκε στο χώρο φιλοξενίας, ένα μωράκι που είχε αναπνευστικό πρόβλημα και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Τρικάλων, με αυτοκίνητο του συνδικαλιστή της ΔΕΗ κ. Δημήτρη Καπέλλα, που μαζί με άλλους εθελοντές συνέβαλαν στη φιλοξενία των προσφύγων.

Επίσης, εκείνη την ώρα τοποθετούνταν και δορυφορικό πιάτο για να βλέπουν και να ενημερώνονται από Αραβικά κυρίως κανάλια οι πρόσφυγες, τι γίνεται στις χώρες τους και στον κόσμο.