Κλειστά καταστήματα, εμπορικά και επιχειρήσεις εστίασης, μπλόκα σε οδικές αρτηρίες, δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου και της ΑΔΕΔΥ, συνθέτουν την απεργιακή εικόνα στο νομό Ρεθύμνου.

Με κύριο «εχθρό τους» τα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εμποροβιοτέχνες, δημόσιοι υπάλληλοι ακόμα και οι ιδιοκτήτες των ταξί και όσοι εργάζονται στον κλάδο της υγείας, βρίσκονται στις επάλξεις όπως δηλώνουν για να αποτρέψουν τη βίαιη μεταρρύθμιση που είναι ο στόχος της συγκυβέρνησης ώστε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές και εκπρόσωποι από τους αγρότες οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο της πόλης για να στηρίξουν την απεργία, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνέλευση των αγροτών στον κόμβο Ατσιπόπουλου όπου θα αποφασισθεί το κλείσιμο της Εθνικής οδού και οι περαιτέρω δράσεις τους.

Από πλευράς του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου οι διεκδικήσεις αφορούν κυρίως στο να μην υπάρξει αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση με ταυτόχρονη απόφαση για ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας προασπίζοντας η κυβέρνηση τη μη υποβάθμιση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, την επιστροφή των αποθεματικών και την ενίσχυση του ελέγχου για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, ζητούν και οι εργαζόμενοι στη ΔΥΟ Ρεθύμνου που συμμετέχουν και στην απεργία και στη διαδήλωση.

Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη περίοδος που διανύουμε ως χώρα είναι κρίσιμη, οφείλουμε όλοι να προασπίσουμε τα κοινωνικά αγαθά και τη δημόσια ασφάλιση, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Ρεθύμνου Δημήτρης Τσαχάκης που συμμετέχει με μέλη του συλλόγου στη σημερινή απεργία. Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές παραδίδουν ψήφισμα στην αντιπεριφέρια ενώ έχουν αποφασίσει να πορευθούν προς το μπλόκο των αγροτών στο Ατσιπόλουλο.

Τα μέτρα περιφρούρησης της διαδήλωσης τόσο από πλευράς των διαδηλωτών όσο και από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ είναι ενταμένα ενώ όλα κυλούν χωρίς να έχει σημειωθεί κανένα πρόβλημα.