Σε πρωτίστως οικονομικό θέμα ανάγει ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί, ζητώντας άμεσα την ανάληψη χειρισμού του θέματος από τον υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, με δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την υποστήριξή τους και την αμέριστη συμπαράστασή τους στο αγώνα που δίνουν, παρόλο που οι μέχρι στιγμής προσπάθειές τους απέβησαν άκαρπες και δεν μπόρεσαν να μεταπείσουν τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση.

Οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν να συναντηθούν με τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων για να τους γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους ζητώντας την υποστήριξή τους ενώ άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα μηνύματα εκτόνωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων, με τους αυτοκινητιστές να υπόσχονται επανεξέταση των θέσεών τους. Το Σάββατο αναμένονται και οι τελικές αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του ο κ. Λυμπερόπουλος αποχώρησε, ενώ οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι κατευθύνεται στο κτίριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, που στεγάζεται στη Μεσογείων 15, προκειμένου να συναντηθεί με τους αιρετούς Περιφερειάρχες.