Την αναστολή και ακύρωση της απόφασης με την οποία τέθηκε σε αργία ζητεί με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο δήμαρχος Βόλου και πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Αμέσως μόλις του κοινοποιήθηκε η διαπιστωτική πράξη της αργίας του, λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση  των λεγόμενων «στημένων αγώνων» ποδοσφαίρου του 2011, ο κ. Μπέος προσέφυγε στη δικαιοσύνη χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην ΕΣΔΑ την επίμαχη απόφαση του γενικού γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης  Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με την προσφυγή το γεγονός ότι τέθηκε σε αργία παραβιάζει τον πυρήνα του τεκμηρίου της αθωότητας και «νοθεύει την λαϊκή εντολή, δηλαδή   τη βούληση των ψηφοφόρων  που  του έδωσαν το χρίσμα  για συγκεκριμένη χρονική θητεία».

Όπως επισημαίνει ο κ. Μπέος η αιφνίδια παύση της άσκησης των καθηκόντων του  θα επιφέρει «μετά  βεβαιότητας ένα καίριο και ανεπανόρθωτο πλήγμα στην δημόσια εικόνα του ως δημάρχου, ενώ θα λειτουργήσει μειωτικά ως προς την εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλαν την υποψηφιότητά του  και την προσωπικότητά του οι χιλιάδες των ψηφοφόρων στον Βόλο».    Επιπλέον,   αναφέρει ότι «βλάπτονται ανεπανόρθωτα  τα συμφέροντα του Δήμου και δημοτών, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την τοπική κοινωνία του Βόλου».

Τέλος, ο κ. Μπέος ζητεί να εκδοθεί, από το Ανώτατο Δικαστήριο, προσωρινή διαταγή που θα «παγώνει» την  απόφαση με την οποία τέθηκε σε αργία.