Το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, με το οποίο αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας των ΑΕΙ-ΤΕΙ, εξετάστηκε σε συνάντηση του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Χρήστου Σπίρτζη, με τους πρυτάνεις των Πολυτεχνείων και τους κοσμήτορες των Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας, στα κεντρικά γραφεία του ΤΕΕ.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ δήλωσε ότι: «Δεν μπορεί η αναγκαιότητα των αλλαγών να γίνει άλλοθι στην απορρύθμιση της παιδείας, του Πολυτεχνείου και του επαγγέλματος του μηχανικού. Τα τριετή προγράμματα σπουδών και η πανσπερμία αμφισβητούμενων ειδικοτήτων οδηγεί σε ακόμη περισσότερους μηχανικούς μειωμένης ποιότητας, περιορισμένων γνώσεων και περιορισμένου επιστημονικού εύρους, με άμεσο κίνδυνο και στην ανάπτυξη της χώρας αλλά και στην ασφάλεια του πολίτη. Όπου αυτό το μοντέλο εφαρμόστηκε, απέτυχε και καταργήθηκε. Αυτό έγινε και στην Ιταλία και στην Ισπανία και στη Γαλλία. Εκεί καταργήθηκαν οι δύο κύκλοι σπουδών.

Τέλος, κάλεσε τους επιστημονικούς φορείς της χώρας σε ενιαία δράση ενώ τόνισε την ανάγκη να γίνει διάλογος με το υπουργείο ώστε η ανώτατη παιδεία να διαμορφωθεί σε σχέση με τις ανάγκες της παραγωγής, της κοινωνίας της ανάπτυξης, της σύνδεσης του Πανεπιστημίου με τις υγιείς δυνάμεις».