Σε «ναυάγιο» κατέληξε η συνάντηση που είχαν ο υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ταξί και Αγοραίων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εξέφρασε τη θέση της ότι προχωρά κανονικά η απελευθέρωση του κλάδου των ταξί με βάση τους κανόνες που θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα, όπως ο νόμος προβλέπει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο μετά τη συνάντηση, ζητήθηκαν οι προτάσεις των δύο σωματείων για το περιεχόμενο των κανόνων με βάση τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η έκδοση νέων αδειών ταξί.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες, δια του προέδρου του ΣΑΤΑ, Θύμιου Λυμπερόπουλου, υποστηρίζουν ότι στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρξει μια τρίμηνη διαπραγμάτευση και ότι οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση.

Μάλιστα, έσπευσε να τονίσει ότι η Ομοσπονδία επιζητεί ειλικρινή συζήτηση και καθαρές λύσεις και ότι θα προσέλθει στο διάλογο με τις δικές της προτάσεις, οι οποίες θα είναι στη βάση του προεδρικού διατάγματος που προώθησε ο προηγούμενος υπουργός, Δημήτρης Ρέππας, βελτιωμένες προς το καλύτερο, σε ότι αφορά τον κλάδο των ταξί.