Το πρωί αύριο αναμένεται τελικά να συναντηθούν με τον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση οι αυτοκινητιστές ταξί που βρίσκονται αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι- με τα οχήματά τους- έξω από το υπουργείο, στη Μεσογείων.

Η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση αναβλήθηκε λόγω της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Ωστόσο, οι απεργοί θα αφήσουν στο γραφείο του ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο αναμένεται να δώσουν και στους εκπροσώπους των υπόλοιπων κομμάτων.

Στη λεωφόρο Μεσογείων παρατηρείται κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω των σταθμευμένων ταξί ενώ οι ιδιοκτήτες τους δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς του δρόμου.

Οι αυτοκινητιστές ταξί βρίσκονται σε 24ωρη απεργία έως τις 5 το πρωί αύριο.

Εντωμεταξύ, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου και Νίκος Σαλαγιάννης κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Υποδομών με την οποία τάσσονται εμμέσως υπέρ της προηγούμενης απόφασης Ρέππα.

Ζητούν να πληροφορηθούν πώς άλλαξε η κυβερνητική απόφαση η οποία εξασφάλιζε προσαρμογή στα ευρωπαϊκά δεδομένα και συναίνεση των κοινωνικών εταίρων. Ο Γιάννης Ραγκούσης είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι δεν θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για την απελευθέρωση των ταξί που είχε συντάξει ο προκάτοχός του Δημήτρης Ρέππας και το οποίο έθετε μια σειρά από προϋποθέσεις για το άνοιγμα του κλάδου.