«Δεν υπάρχει οργάνωση, δεν υπάρχει μέθοδος, δεν υπάρχει πρόγραμμα. Φοβάμαι ότι δεν πάμε καθόλου καλά», τόνισε την Τετάρτη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

«Η Πολιτεία ήταν απροετοίμαστη να δεχθεί αυτό το κύμα, ενώ το γνωρίζαμε. Δεν μιλάω αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση. Το δυστύχημα ξέρετε είναι ότι εδώ διαδέχεται η μια κυβέρνηση την άλλη, επειδή δεν υπάρχει δημόσια διοίκηση στη χώρα και έχει διαλυθεί, ακριβώς δεν μπορεί να διασφαλιστεί μια συνέχεια. Και γι’ αυτό κάθε κυβέρνηση πάει να αρχίσει από την αρχή και έχουμε αυτή την κατάσταση», σημείωσε σε δηλώσεις του στον Βήμα FM.

Όπως ανέφερε, «όταν έρχονται οι καραβιές έτσι και τους αφήνουν τους ανθρώπους στην τύχη τους, τι καταμέτρηση να γίνει; Και δεν ξέρω αν θέλουν να κάνουν καταμέτρηση…»

Ο δήμος Αθηναίων «δεν έχει την υποδομή μαζικά, μακάρι να την είχε, να φιλοξενήσει αυτούς τους ανθρώπους. Την υποδομή την έχει, όμως η Πολιτεία. Την έχει το κράτος. Υπάρχουν εγκαταλελειμμένοι στρατώνες, αν ήμασταν μια στοιχειωδώς σοβαρή Πολιτεία, ένα στοιχειωδώς σοβαρό κράτος αυτό το πρόβλημα θα το είχαμε λύσει. Υπάρχουν χώροι να στεγαστούν αυτοί οι άνθρωποι, προσωρινά, έως ότου αποφασίσουν και αυτοί αν θα ζητήσουν άσυλο, αν θα φύγουν, τι θα κάνουν. Μιλάω για χώρους φιλοξενίας, για ανοιχτούς χώρους, όπου οι άνθρωποι αυτοί – και σε μεγάλο ποσοστό είναι οικογένειες – θα παραμείνουν εκεί, για να μπορεί και η πόλη να ζει σε μια ομαλότητα και οι άνθρωποι αυτοί σε κάποιες συνθήκες και η Υπηρεσία Ασύλου να λειτουργήσει κανονικά. Κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες εκεί. Πήγα πριν από δυο εβδομάδες και τους είδα και την προσπάθεια την τερατώδη που κάνει η κυρία Σταυροπούλου και δεν έχει πέντε ανθρώπους να μπορέσει να κάνει τη δουλειά της».

«Εδώ δεν ξέρουμε να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες της χώρας. Έχω πειστεί, γιατί έχω δει τόσες κυβερνήσεις να έρχονται και να διαδέχονται η μια την άλλη. Το πρόβλημα στη χώρα αυτή τη στιγμή είναι πρόβλημα διοίκησης. Δεν υπάρχει συνέχεια στη διοίκηση. Και από τη στιγμή που η διοίκηση ήταν που ήταν κακής ποιότητας, έτσι αποδιαρθρώθηκε και με τις αποχωρήσεις, τις συνταξιοδοτήσεις, τα αλλεπάλληλα νομοσχέδια, την απογοήτευση θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα στη χώρα. Έρχεται κάθε κυβέρνηση και προσπαθεί από την αρχή να χτίσει κάτι. Αυτό δεν γίνεται», κατέληξε ο κ. Καμίνης.