Από τα ψηλά στα χαμηλά. Η γυναίκα που ήταν η σκιά του πάλαι ποτέ υπ΄αριθμόν ένα ισχυρού άντρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσακάλου διεκδικεί την επιστροφή της στην εταιρεία που την απέλυσε διά της δικαστικής οδού.

Η ίδια αποδίδει την απόλυσή της σε εκδικητικούς λόγους γιατί μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των μαύρων ταμείων προσφέρθηκε να συνδράμει τις αρχές καταθέτοντας όσα γνωρίζει.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών , από την πλευρά της κ. Τσακάλου κατέθεσε ένα φιλικό της πρόσωπο, υποστηρίζοντας ότι η ενάγουσα απολύθηκε γιατί γνώριζε πολλά-λόγω της 20ετούς παραμονής της στον γερμανικό κολοσσό-και γι’αυτό κάποιοι την φοβόντουσαν.

Από την αντίθετη πλευρά της εταιρίας κατέθεσε το νο2 του τμήματος Διαφάνειας, αρνούμενος ότι η πρώην γραμματέας απολύθηκε για λόγους εκδικητικότητας. Οπως είπε, το σημείο τριβής μεταξύ των δύο μερών ήταν η κατάθεση της κ. Τσακάλου στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για το μεγαλοστέλεχος της Siemens, κ. Φίσερ, γεγονός που κλόνισε την εμπιστοσύνη της εταιρείας στο πρόσωπό της . Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο Φίσερ είναι ένας άνθρωπος πολύ χαμηλού προφίλ και πως όσα κατήγγειλε η Α. Τσακάλου είναι αδιανόητα.

Το δικαστήριο αφού άκουσε όλες τις πλευρές και τους νομικούς μονομάχους Α. Κούγια (εκπροσωπεί την κ. Τσακάλου) και Α. Λυκουρέζο (εκπροσωπεί τη Siemens) επιφυλάχθηκε εν καιρώ να εκδώσει την απόφασή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Τσακάλου έχει καταθέσει και αγωγή με την οποία διεκδικεί εκτός από την επιστροφή της στην εταιρεία και την καταβολή αποζημίωσης ύψους 132.535,76 ευρώ που αναλογούν σε μισθούς με τους νόμιμους τόκους, αλλά και επιπλέον τρία εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική της βλάβη.