Άμεση λύση πρέπει να δώσει ο δήμος Ροδίων στο πρόβλημα που προέκυψε με την υπαγωγή των εργαζομένων της πρώην ΔΕΚΡ στον οργανισμό του ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα η νέα υπηρεσία καθαριότητας και να λήξει η ομηρία στην οποία βρίσκονται.

Αυτό άλλωστε είναι και το αίτημά τους το οποίο κατέθεσαν και δημοσίως στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε από το προεδρείο της ένωσης εργατοτεχνικού και επιστημονικού προσωπικού της ΔΕΚΡ, επισημαίνοντας ότι αν δεν βρεθεί σύντομα λύση τότε το νησί δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τουριστικής περιόδου.

Το ζήτημα της καθυστέρησης που παρατηρείται στην επίλυση του προβλήματος, αποτέλεσε και αντικείμενο της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο εργατικό κέντρο Ρόδου, κατά την οποία ζήτησαν από τους αρμόδιους του δήμου να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Οι 172 εργαζόμενοι είναι κυριολεκτικά «στον αέρα» καθώς δεν έγινε τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση με αποτέλεσμα να μην μπορούν και να πληρωθούν. Τα δεδουλευμένα του μήνα Μάρτη δεν τους έχουν καταβληθεί, ενώ αν συνεχιστεί η κατάσταση και για το επόμενο διάστημα τότε, κινδυνεύουμε να υποδεχτούμε τους τουρίστες με φόντο τα… σκουπίδια!

Πέρα από το καθεστώς της απασχόλησης των εργαζομένων που εκκρεμεί, τίθεται και ζήτημα με τον εξοπλισμό και τη μηχανική υποστήριξή τους καθώς όπως είναι γνωστό υπάρχει πρόβλημα και στον εφοδιασμό των οχημάτων με καύσιμα.

Πηγή: Ροδιακή