Προσπάθεια να ρίξουν τους τόνους στην κόντρα μεταξύ δικαστών και υπουργείου Δικαιοσύνης δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις εκ μέρους εκπροσώπων της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ, Π. Πικραμμένος συγκαλεί εκτάκτως αύριο το μεσημέρι τα μέλη της Ολομέλειας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου , προκειμένου να τα ενημερώσει για τον σκοπό της επίσκεψής του στη Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την Τρίτη, 5 Απριλίου 2011.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου τηλεφώνησε, όπως έγινε γνωστό, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, μετά τη δημοσίευση της (ομόφωνης) απόφασης της Ολομέλειας των εισαγγελέων του ανωτάτου δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία ο εισαγγελέας δεν πρέπει να δεχθεί την κλήση για εμφάνισή του ενώπιον της Επιτροπής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τέντες τόνισε ότι ο διάλογος είναι επιθυμητός και ότι η συνάντησή του με τον πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής μπορεί να πραγματοποιηθεί, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα αποσυνδεθεί από την επίμαχη διάταξη «η οποία δεν συμβιβάζεται με τη συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών». Δηλαδή, να γίνει η συνάντηση, αλλά υπό όρους που εξασφαλίζουν την ισοτιμία των δύο πλευρών και το κύρος της Δικαιοσύνης.