Το ελληνικό περίπτερο στη διεθνή έκθεση τουρισμού «BΙT» του Μιλάνου εγκαινίασε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης. Στη διεθνή αυτή τουριστική έκθεση συμμετέχουν 130 χώρες με 5.000 εκθέτες και αναμένεται να την επισκεφθούν 150.000 άτομα. Στο περιθώριο της ΒΙΤ ο υφυπουργός συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο επίτροπο για θέματα τουρισμού Αντόνιο Ταγιάνι.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Νικητιάδης ανέφερε πως «Θέσαμε το θέμα της άρσης των εμποδίων που αφορούν όσους δεν μπορούν εύκολα να επισκέπτονται την Ευρωπαϊκή Ένωση, από χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία και Ινδία».

Όπως πρόσθεσε ο υφυπουργός, σε συνεννόηση με τον κ. Γερουλάνο πρότεινε στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να οργανώσουν στη Ρόδο άτυπη συνοδό των υπουργών Τουρισμού ώστε να συζητήσουν τους τρόπους για να διευκολυνθεί η έλευση μη ευρωπαίων επισκεπτών.

Εγκαινιάζοντας το ελληνικό περίπτερο της διεθνούς έκθεσης «ΒΙΤ» συνολικής, ο υφυπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η χώρα μας θα προβάλει όλο και πιο δυναμικά τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού (συνεδριακού, αθλητικού, πολιτιστικού, γαστρονομικού) ώστε να προσελκύσει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό τουριστών. Πιο συγκεκριμένα, το ενάμιση εκατομμύριο Ιταλών, που επισκέφθηκε πέρυσι τη χώρα μας στα σχέδια του υπουργείου Τουρισμού θα πρέπει να ξεπεράσει πολύ σύντομα τα δύο εκατομμύρια.

Στην επίσκεψή του στην ιταλική πρωτεύουσα ο υφυπουργός Τουρισμού συνάντησε σειρά τουριστικών πρακτόρων, Ιταλών εξειδικευμένων δημοσιογράφων ενώ συνοδευόταν από το διευθυντή του γραφείου του ΕΟΤ στο Μιλάνο, Μιχάλη Τερζίμπαση, και τον πρόξενο Γιώργο Παπαδόπουλο.