Απλήρωτοι για τέταρτο μήνα συνεχίζουν να εργάζονται 350 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί που διορίστηκαν στο νομό Ηρακλείου.

«Η οικονομική τους κατάστασή, αλλά και των οικογενειών τους που σηκώνουν το βάρος της συντήρησής τους, έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αφού σχεδόν το σύνολό τους πληρώνουν ενοίκιο, φαγητό και έξοδα μεταφοράς τους στο σχολείο», αναφέρει σε ενημερωτικό σημείωμα ο αιρετός του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Ζαχαρίας Καψαλάκης.

Το χειρότερο, στην υπόθεση, είναι ότι αρκετοί είναι οι εκπαιδευτικοί που δεν μπορούν πλέον να χρηματοδοτούν το λειτούργημά τους, με αποτέλεσμα να έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους.

Σε σχετική επιστολή του κ. Καψαλάκη προς τον πρωθυπουργό ζητείται η παρέμβασή του, προκειμένου να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα των συναδέλφων μας.

« Όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, παραμένουν απλήρωτοι, έχοντας ήδη ξεπεράσει τα οικονομικά τους όρια και αυτοί και οι οικογένειές τους που τους συντηρούν.

Η όλη αυτή κατάσταση έχει φέρει μια αβεβαιότητα και προβληματισμό στο χώρο των συναδέλφων μου εκπαιδευτικών, μια δικαιολογημένη γκρίνια, ενώ έχουν καταγραφεί και παραιτήσεις εκπαιδευτικών, αφού δεν υπήρχαν πλέον χρήματα για να πληρώσουν το ενοίκιο, αλλά και για φαγητό ακόμα και τη μεταφορά τους στα σχολεία.

Ζητώ την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να πληρωθούν άμεσα οι συνάδελφοί μου, οι οποίοι είναι θύματα κακοδιοίκησης που παρατηρείται στο Υπουργείο της Παιδείας», λέει ο κ. Καψαλάκης.

Πηγή: cretalive.gr