Ήξεραν να ζουν καλά οι κάτοικοι της Σαντορίνης. Σύμφωνα με το διευθυντή των Ανασκαφών Θήρας, καθηγητή Χρίστο Ντούμα «οι Θηραίοι μπορεί να είχαν εισαγάγει από την Αίγυπτο και την τεχνική να παρασκευάζουν μπίρα από κριθάρι, αφού αυτό αποτελούσε ένα από τα βασικά αγροτικά προϊόντα της τοπικής παραγωγής».
Οι Θηραίοι έπιναν χυμούς φρούτων, κυρίως σταφυλιού και ροδιού, ενώ εκμεταλλεύονταν και το μέλι. Μάλιστα, οι σεφ της εποχής έφτιαχναν και σουβλάκια!
Στα παραπάνω συμπεράσματα, όπως αναφέρει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, οδήγησαν τα ευρήματα των ανασκαφών: αγγεία με σχετικές παραστάσεις, επιτραπέζια σκεύη και σκεύη μαγειρέματος, όπως γουδιά, ταψιά, τηγάνια, σουρωτήρια και άλλα…