Θλίψη προκαλούν οι εικόνες από το ρέμα της Εσχατιάς. Η περιοχή των Αχαρνών έχει μετατραπεί σε ωρολογιακή βόμβα καθώς τα σκουπίδια και τα μπάζα σχηματίζουν λόφους.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής 18/10 η αυτοψία του ΕΡΤΝews και της εκπομπής «Συνδέσεις» στις Αχαρνές στην περιοχή του ρέματος της Εσχατιάς αποδεικνύει το χάος που επικρατεί.

Ένα μεγάλο τμήμα ρέματος, κοντά στο δημοτικό γυμναστήριο της πόλης όπου καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες γονείς και παιδιά έχει μεταμορφωθεί σε έναν ατελείωτο σκουπιδότοπο και μια εστία μολύνσεων και πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

«Πριν από περίπου ένα χρόνο είχαμε καταγράψει αυτόν το σκουπιδότοπο, ο οποίος υπήρχε μέσα στην κοίτη του ρέματος. Έναν χρόνο μετά το ανησυχητικό είναι ότι αυτός σκουπιδότοπος παραμένει μέσα στο ρέμα της Εσχατιάς» δήλωσε ο δημοσιογράφος Κώστας Στάμου στην αυτοψία που έκανε με το τηλεοπτικό συνεργείο στον δήμο της Ανατολικής Αττικής.

Όπως είπε, παρά την αποκαρδιωτική εικόνα από το ρέμα που γειτνιάζει με κατοικίες, το θετικό είναι ότι συνεργεία του δήμου και της Περιφέρειας προχωρούν σε εργασίες καθαρισμού και υπογειοποίησης τμήματός του.

Κάνοντας λόγο για «μια ωρολογιακή βόμβα η οποία πραγματικά μπορεί να εκραγεί στην πρώτη μεγάλη νεροποντή» ο δημοσιογράφος του EΡΤΝews αναφέρθηκε στη σημασία του ρέματος που ξεκινάει από την Πάρνηθα και καταλήγει μέχρι το κέντρο της Αθήνας.

«Κάποιοι εδώ και αρκετά χρόνια είχαν μετατρέψει το ρέμα της Εσχατιάς σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Μπάζα, πλαστικά, παιχνίδια, ψόφια ζώα, νεκρά ζώα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων», πρόσθεσε. «Υπάρχουν μέχρι και προφυλακτήρες αυτοκινήτων, οι οποίοι κάποιοι είχαν επιλέξει να πετάξουν μέσα στο ρέμα της Εσχατιάς, θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρη την Αττική, καθώς το ρέμα καταλήγει στον Κηφισό», σημείωσε χαρακτηριστικά.