Συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού και εκκλησιαστικού κόσμου αποχαιρέτησαν σήμερα, Δευτέρα 14/10, την Αθηνά Μαρτίνου, την ισχυρή γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών. Έμεινε γνωστή με το όνομα «Νουνού» και μπήκε στη ναυτιλία το 1964.

Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στη Βουλιαγμένη.

Δείτε φωτογραφίες

Ο Αθανάσιος Μαρτίνος, εφοπλιστής και γιος της θανουσας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Αθηνά Μαρτίνου ήταν μια γυναίκα με μεγάλη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, κρατούσε πάντα χαμηλό προφίλ, ενώ από τα «σπλάχνα» της εταιρείας Thenamaris, με την υποστήριξη της οικογένειας, πολλά στελέχη κατάφεραν και εισήλθαν στην πλοιοκτησία.

«Είμαι Κεφαλονίτισσα, αλλά ρόλο για την αγάπη μου για τη θάλασσα έπαιξε ότι γεννήθηκα στη Γλυφάδα και έβλεπα τα πλοία να περνάνε και έλεγα στις φίλες μου: “και εμείς θα κάνουμε βαπόρια” και το κάναμε. Είχαμε μανία με αυτό και το κάναμε και έκανε βαπόρια όλη η οικογένεια», έλεγε σε παλιότερη συνέντευξή της.

«Σε αυτή την προσπάθεια, δεν ήμουν μόνη μου. Κοντά μου ήταν από την πρώτη στιγμή ο άνδρας μου, αλλά κυρίως ήταν ο γιος μου Θανάσης, ο οποίος από δεκατεσσάρων ετών έκανε στατιστικές και έγραφε πόσο πλήρωμα, τι χρειάζεται ένα πλοίο. Ο άνδρας μου, ο Ιωάννης Μαρτίνος, αγαπούσε τη θάλασσα. Ο Θανάσης, από την πρώτη συζήτηση ήταν ενεργό μέρος σε αυτή την προσπάθεια. Δεν ήμουν η κινητήριος δύναμη, αλλά ήμουν ο άνθρωπος που μπορούσε να τα κάνει τα δύσκολα, εύκολα. Όταν θέλεις κάτι, μπορείς να το κάνεις», συνέχιζε.

«Διευθυντιλίκι δεν έκανα ποτέ», έλεγε η Αθηνά Μαρτίνου, αλλά τόνιζε: «Τη Thenamaris αγαπούσα, όχι το διευθυντιλίκι. Αυτό που ήθελα ήταν να πληθαίνουν τα βαπόρια μου και αυτό έγινε».