Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Χατζητάκης, ένας από τους πρώτους δασκάλους της ενόργανης γυμναστικής ανδρών στην Ελλάδα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (ΕΓΟ).  

«Ο Χρήστος Χατζητάκης υπήρξε ο πρώτος διδάξας στην ενόργανη γυμναστική ανδρών στα τέλη της δεκαετίας του ’60 στη Θεσσαλονίκη και υπό τη δική του καθοδήγηση αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας και μετέπειτα διακριθέντες προπονητές, που κατόπιν μεταλαμπάδευσαν τις γνώσεις τους στις νεότερες γενιές» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΓΟ.

Ο Χρήστος Χατζητάκης δίδαξε επίσης το άθλημα της ενόργανης στην ΕΑΣΑ Θεσσαλονίκης, η οποία αποτέλεσε τον πρόδρομο των σημερινών ΤΕΦΑΑ, «αποτελώντας πάντοτε πρότυπο συμπεριφοράς για τους μαθητές του, τόσο ως άνθρωπος όσο και ως δάσκαλος».

«Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια και τα συγγενικά πρόσωπα του εκλιπόντος, ο οποίος έγραψε τη δική του ιστορία στην ελληνική γυμναστική» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, στις 17:15, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στα Κοιμητήρια της Θέρμης Θεσσαλονίκης.

πηγή: ΑΠΕ