Τουλάχιστον ένας στους δέκα Κρητικούς δεν έχει δουλειά και κατά συνέπεια αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ η κατάσταση, ανεπισήμως, είναι ακόμη πιο δραματική.

Οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους! Η ανεργία στην Κρήτη αυξήθηκε κατά 126% την περίοδο 2007 – 2010, καθώς από 5,3% το 2007 εκτοξεύτηκε στο 12% την περασμένη χρονιά, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην καταβαράθρωση του πρωτογενούς τομέα (γεωργία – κτηνοτροφία) και στην ύφεση που παρατηρείται στον τριτογενή, ειδικά τις τουριστικές περιόδους 2008 – 2009, 2009 – 2010.

Τα άκρως ανησυχητικά και αποκαλυπτικά αυτά επίσημα στοιχεία για το μέγεθος του προβλήματος της ανεργίας στην Κρήτη, που αποτελεί πλέον πρωταθλήτρια περιφέρεια της Ελλάδας στον χάρτη μεταβολής της ανεργίας, παρουσίασε χθες ο οικονομολόγος, συντονιστής Σπουδών και Έρευνας του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων, Γιώργος Μπαουράκης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας των εργασιών της διημερίδας με θέμα «Καλλικράτης: Βιώσιμα αναπτυξιακά μοντέλα. Δυναμική και προκλήσεις. Η περίπτωση της Κρήτης», που συνδιοργάνωσαν στα Χανιά (Μ.Α.Ι.Χ.) το Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών, το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (Ι.ΣΤ.Α.ΜΕ.) «Ανδρέας Παπανδρέου» και η Περιφέρεια Κρήτης.

Πηγή: goodnet.gr