Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Τρίτη (17/09) με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό, θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στις καμένες εκτάσεις, καθώς δεν αποκλείεται να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι μεταβολή του καιρού αναμένουμε ουσιαστικά από αύριο και για τις επόμενες τρεις μέρες με βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν την Τρίτη (17/09) κυρίως την Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τα δυτικά.

Οι βροχές και οι καταιγίδες δεν θα έχουν την ένταση αυτών των φαινομένων που έπληξαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε την κεντρική Ευρώπη.

Ωστόσο, σε περιοχές που έχουν πληγεί από πρόσφατες πυρκαγιές εκεί τα πράγματα θα είναι λίγο άσχημα, αφού δεν αποκλείεται να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα λόγων των φερτών υλικών που θα κατέβουν από τα βουνά.

Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σαφώς χαμηλότερα από τα 30άρια του Σεπτέμβρη.

Ο Τάσος Αρνιακός τονίζει ότι φέτος έχουμε ένα πραγματικό Φθινόπωρο, μέχρι στιγμής με ήπιες βροχές ωφέλιμες για την γεωργία.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι, με άστατες καιρικές συνθήκες θα κυλήσει η αυριανή μέρα στη χώρα.

Πρώτα στο Ιόνιο και βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες, ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό.

Ισχυρά και τοπικά πολύ ισχυροί νοτιάδες θα πνέουν στο Ιόνιο, ενώ ισχυροί βοριάδες θα επικρατήσουν στο Αιγαίο.

Ο υδράργυρος θα προσεγγίσει αργά το μεσημέρι τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες συννεφιές οι οποίες θα αυξηθούν οπότε δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα δυτικά.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες συννεφιές οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως από το απόγευμα και μετά θα σημειωθούν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες.