Υποβαθμίζει την κακοκαιρία «Boris» ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. Πιο συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο X αναφέρει ότι «δεν μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα μας».

Ωστόσο, τονίζει πως: «χρειάζεται μια σχετική εγρήγορση στα βορειοδυτικά όπου υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι ισχυρά»

«Η ΕΜΥ παρακολουθεί την εξέλιξή και σε γενικές γραμμές θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά βόρεια με αρκετές βροχές και καταιγίδες. Δεν θα λέγαμε πάντως την έκφραση “έρχεται νέα κακοκαιρία”» καταλήγει ο Θοδωρής Κολυδάς.

Ειδικότερα αναφέρει στην ανάρτησή του:

⛈️⛈️O BORIS ΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ…

✅Η κακοκαιρία #Boris της Κεντρικής Μεσογείου οφείλεται σε ένα χαμηλό που γεννιέται στον Κόλπο της Γένοβας και κινείται ανατολικά, επηρεάζοντας την Ιταλία και τα Βορειοδυτικά Βαλκάνια με ισχυρές καταιγίδες, costal events και ενισχυμένους ανέμους (σε επίπεδα πορτοκαλί συναγερμού)

✅Το σύστημα αυτό δεν μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα μας, ωστόσο χρειάζεται μια σχετική εγρήγορση στα βορειοδυτικά όπου υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι ισχυρά.

Η ΕΜΥ παρακολουθεί την εξέλιξη και σε γενικές γραμμές θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά βόρεια με αρκετές βροχές και καταιγίδες. Δεν θα λέγαμε πάντως την έκφραση “έρχεται νέα κακοκαιρία”.

🔥Προσοχή χρειάζεται στην περιοχή μας λόγω των ενισχυμένων δυτικών ανέμων κυρίως στα δυτικά, που αυξάνουν την επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών.