Στην κακοκαιρία που φέρει την ονομασία «Boris» και αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα εστιάζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος. «Για το 90% της χώρας δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», επισημαίνει.

«Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί πληροφορία για επερχόμενη κακοκαιρία με το όνομα “BORIS”, η οποία θα πλήξει τη χώρα αύριο Παρασκευή, θα έχει δηλαδή διάρκεια μόνο 24 ώρες. Πολλά sites έχουν αναδείξει αυτή την είδηση, και είναι λογικό, διότι αναπαράγουν ανακοινώσεις ειδικών. Δεν ευθύνονται επομένως τα sites», σημειώνει ο Γιάννης Καλλιάνος και εξηγεί: «Ωστόσο, θέλω να τονίσω ότι η Μετεωρολογία δεν είναι η επιστήμη των εντυπωσιασμών, αλλά των σοβαρών και υπεύθυνων επιστημόνων που ενημερώνουν με ακρίβεια το κοινό».

«Για αύριο, Παρασκευή 13/9, προβλέπονται καταιγίδες κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και τοπικά στη Μακεδονία. Στα υπόλοιπα Δυτικά και Βόρεια θα σημειωθούν μόνο τοπικές βροχές, όπως το ίδιο θα συμβεί και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Για όσους ανησυχούν για ισχυρές βροχές, πλημμύρες ή “καταστροφές” σε μεγάλο μέρος της χώρας, σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το 90% της έκτασης της Ελλάδας.

Μόνο στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στα βορειότερα γεωγραφικά τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, οι καταιγίδες θα είναι αρκετά ισχυρές και ενδέχεται να προκαλέσουν τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα.

Παρακολουθήστε τις έγκυρες προβλέψεις και μείνετε ενημερωμένοι.

Η Μετεωρολογία στηρίζεται σε ακριβή δεδομένα και υπευθυνότητα, όχι σε φήμες και βιαστικά συμπεράσματα», αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Δείτε την ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

ΓΙΑ ΤΟ 90% ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ. Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί πληροφορία για…

Posted by Γιάννης Καλλιάνος – Giannis Kallianos on Thursday, September 12, 2024