Άστατος θα συνεχίσει να είναι ο καιρός και στο δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου. Μπορεί η κακοκαιρία «Atena» να εξασθενεί, ωστόσο η «Boris» έρχεται και φέρνει μαζί της καταιγίδες κατά κύριο λόγο στη δυτική Ελλάδα από την Παρασκευή 13/09.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε πως η Πέμπτη θα είναι μια μέρα ήρεμη, καθώς την Παρασκευή ξεκινά νέος κύκλος κακοκαιρίας με βροχές και ισχυρούς ανέμους.

Η ανάρτησή του

«Καιρική ανάπαυλα αύριο, Πέμπτη. Από την Παρασκευή ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα “BORIS ” αναμένεται να φέρει νέο κύκλο βροχών και καταιγίδων κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Επιπλέον, θα πέσει η θερμοκρασία 6-8 βαθμούς, ενώ θα ενισχυθούν και οι άνεμοι, οι οποίοι θα πνέουν δυτικοί και βορειοδυτικοί με εντάσεις που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ», έγραψε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

ΑΠΟ ΤΗΝ "ATENA " ΣΤΟΝ " BORIS"…Καιρική ανάπαυλα αύριο Πέμπτη. Από την Παρασκευή ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό με…

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Wednesday, September 11, 2024

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διεθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, προβλέπει μικρή και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας, καθώς ο Σεπτέμβρης φέρνει κι άλλες βροχές μέχρι το τέλος του, παρά το γεγονός ότι η κακοκαιρία «Atena» αρχίζει να εγκαταλείπει τη χώρα.

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου:

«Μια μικρή και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος, αλλά όχι σημαντική. Ακολουθούν κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή, χωρίς μεγάλα σκαμπανεβάσματα, καθώς και βροχές, στο δεύτερο μισό του μήνα».