Από τις 15 Φεβρουαρίου, οι δικαιούχοι των ειδικών θέσεων στάθμευσης, θα μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία της Διεύθυνσης Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Αγ. Κωνσταντίνου 14, τηλ. 210/3259080, fax: 210/3259076) του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να προμηθευτούν την ειδική κάρτα στάθμευσης.

Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και από τις 08:00 έως τις 14:00.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση της ειδικής κάρτας στάθμευσης, η οποία θα εκδίδεται χωρίς επιβάρυνση, είναι η προσκόμιση επικυρωμένου αντιγράφου της σχετικής άδειας, που ήδη έχει στην κατοχή του ο αιτών και η οποία πρέπει να είναι σε ισχύ, ανεξάρτητα από τον φορέα έκδοσής της (Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων ή Τροχαία Αθηνών). Όσον αφορά στις ειδικές θέσεις για συγκεκριμένα οχήματα ατόμων με αναπηρίες και σε περίπτωση κωλύματος αυτών να προσέλθουν στη Διεύθυνση Ελεγχόμενης Στάθμευσης, απαιτείται και εξουσιοδότηση νομίμως θεωρημένη.

Καταληκτική ημερομηνία για την παραλαβή της ειδικής κάρτας στάθμευσης ορίζεται η Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011, ειδικά δε για τους δικαιούχους των ειδικών αναπηρικών θέσεων η Τρίτη 15 Μαρτίου 2011. Μετά την παρέλευση των ως άνω ημερομηνιών, θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας πρόστιμα, από τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας.