Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αρχίσει μια σημαντική αντεπίθεση εναντίον των ουκρανικών στρατευμάτων, που εισήλθαν τον περασμένο μήνα στη δυτική Ρωσία, και έχουν ανακαταλάβει κάποιο έδαφος, αναφέρουν μπλόγκερ που υποστηρίζουν τον πόλεμο που διεξάγει η Μόσχα.

Στις 6 Αυγούστου η Ουκρανία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί από το εξωτερικό εναντίον της Ρωσίας μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, περνώντας τα σύνορα και εισβάλλοντας στην περιφέρεια του Κουρσκ, με χιλιάδες στρατιώτες υποστηριζόμενους από σμήνη μη επανδρωμένων αεροσκαφών και βαριά όπλα, περιλαμβανομένων όπλων δυτικής κατασκευής.

Ο Γιούρι Ποντολιάκα, ένας γεννημένος στην Ουκρανία μπλόγκερ που υποστηρίζει τη Ρωσία, και δύο άλλοι μπλόγκερ με επιρροή -Rybar και Two Majors- ανέφεραν πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αρχίσει μια σημαντική αντεπίθεση στο Κουρσκ.

«Στην περιφέρεια του Κουρσκ, ο Ρωσικός Στρατός εξαπέλυσε αντεπίθεση στο δυτικό πλευρό της εχθρικής σφήνας, μειώνοντας την ουκρανική ζώνη ελέγχου κοντά στα κρατικά σύνορα», ανέφερε το μπλογκ Two Majors.

Ο Ποντολιάκα δήλωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει χωριά στο δυτικό τμήμα του εδάφους της Ρωσίας στο οποίο εισέβαλε η Ουκρανία, ωθώντας τις ουκρανικές δυνάμεις ανατολικά του ποταμού Μάλαγια Λόκνια, νότια του Σναγκόστ.

Το Ρόιτερς αναφέρει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες από το πεδίο της μάχης λόγω των περιορισμών που επιβάλλουν στην κάλυψη του πολέμου και οι δύο πλευρές.

Οι αναφορές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για τις μάχες δίνουν λίγες μόνο πληροφορίες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ