Ο Θοδωρής Κολυδάς ενημέρωσε μέσω ανάρτησης του στα social media για την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, το οποίο εκδόθηκε από την ΕΜΥ τη Δευτέρα 09-09-2024, στις 13:00 τοπική ώρα, με αριθμό 2/2024.

Η κακοκαιρία «Atena» που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Βόρειο Αιγαίο θα συνεχίσει να επηρεάζει τη βόρεια και ανατολική νησιωτική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης αναφέρει στη δημοσίευση του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Αναλυτικότερα:

Α. Μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου (Θάσο, Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιο και Λήμνο) .

Β . Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες και κατά περιόδους θα είναι έντονες.

Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλη τη χώρα.

Δείτε την ανάρτηση:

⚠️⚠️ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε τη Δευτέρα 09-09-2024/1300 τοπική ώρα με α.α. 2/2024 επικαιροποιείται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Η κακοκαιρία #ΑΤΕΝΑ που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Βόρειο Αιγαίο θα συνεχίσει να επηρεάζει τη βόρεια και ανατολική νησιωτική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης.🎯 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ✅Α. Μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου (Θάσο, Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιο και Λήμνο) .✅Β . Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες και κατά περιόδους θα είναι έντονες.Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλη τη χώρα.

Posted by Theodoros Kolydas on Tuesday, September 10, 2024

Σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας από την Αττική

Το πέρασμα της κακοκαιρίας «Atena» ήταν σαρωτικό από την Αττική αφού προκάλεσε πολλά προβλήματα πλημμυρίζοντας δρόμους σε αρκετές περιοχές.

⛈️Σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα και στο Γαλάτσι από την ισχυρή καταιγίδα που πέρασε από την Αττική❗️Βίντεο : Matina Theofanaki

Posted by Forecast Weather Greece on Tuesday, September 10, 2024


Η κακοκαιρία ξεκίνησε τη Δευτέρα από τη Δυτική Ελλάδα, ενώ χθες Τρίτη στο «μάτι» της, βρέθηκε η Αττική. H ξαφνική νεροποντή στο κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια πλημμύρισε δρόμους και προκάλεσε προβλήματα.

Γυναίκα στους Αμπελόκηπους ανέβηκε στην οροφή του αυτοκινήτου της για να σωθεί από τα ορμητικά νερά

Η κακοκαιρία «Atena»… ανάγκασε μια γυναίκα στο κέντρο της Αθήνας να ανέβει πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου της, για να γλιτώσει από τα ορμητικά νερά που πλημμύρισαν τους δρόμους.

Όπως φαίνεται στα πλάνα που φέρνει στη δημοσιότητα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Mega», η γυναίκα προσπαθεί να σωθεί από το ρεύμα που έχει παρασύρει το αυτοκίνητό της.

Πού θα πέσουν κεραυνοί και χαλάζι

Ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, από την πλευρά του, αναφέρει ότι η κακοκαιρία προχωρά προς την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα εκεί θα είναι έντονα, με κεραυνοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις και μπουρίνια στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Στη συνέχεια η κακοκαιρία θα επηρεάσει τα νησιά Λέσβο, Χίο και Σάμο, ενώ στα δυτικά θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα.

Νέα κακοκαιρία αναμένεται από την Παρασκευή με μικρότερης έκτασης και έντασης φαινόμενα.