Μετά το σαρωτικό πέρασμά της από την Αττική, η κακοκαιρία «Atena» συνεχίζει την επέλασή της στη χώρα, επηρεάζοντας κυρίως τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε τη Δευτέρα από τη Δυτική Ελλάδα, ενώ σήμερα, τρίτη στο «μάτι» της, βρέθηκε η Αττική. H ξαφνική νεροποντή στο κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια πλημμύρισε δρόμους και προκάλεσε προβλήματα.

Γυναίκα στους Αμπελόκηπους ανέβηκε στην οροφή του αυτοκινήτου της για να σωθεί από τα ορμητικά νερά

Η κακοκαιρία «Atena»… ανάγκασε μια γυναίκα στο κέντρο της Αθήνας να ανέβει πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου της, για να γλιτώσει από τα ορμητικά νερά που πλημμύρισαν τους δρόμους.

Όπως φαίνεται στα πλάνα που φέρνει στη δημοσιότητα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Mega», η γυναίκα προσπαθεί να σωθεί από το ρεύμα που έχει παρασύρει το αυτοκίνητό της.

Κολυδάς: Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει, σε ανάρτησή του, ότι μέχρι τις βραδινές ώρες της Τρίτης η κακοκαιρία θα επηρεάσει τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια (κυρίως στα βόρεια) με φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, ενώ τα φαινόμενα από τις βραδινές και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης στην ανατολική Μακεδονία προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα (και τοπικά επικίνδυνα).

Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ενώ τα φαινόμενα τη νύχτα και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης στη Θράκη προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα (και τοπικά επικίνδυνα).

Πού θα πέσουν κεραυνοί και χαλάζι

Ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, από την πλευρά του, αναφέρει ότι η κακοκαιρία προχωρά προς την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα εκεί θα είναι έντονα, με κεραυνοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις και μπουρίνια στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Στη συνέχεια η κακοκαιρία θα επηρεάσει τα νησιά Λέσβο, Χίο και Σάμο, ενώ στα δυτικά θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα.

Νέα κακοκαιρία αναμένεται από την Παρασκευή με μικρότερης έκτασης και έντασης φαινόμενα.