Για αλλαγή του καιρού σήμερα, αλλά και αύριο, προς τα κεντρικά και βόρεια με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ενώ αναφέρεται και σε πιο οργανωμένη κακοκαιρία τη νέα εβδομάδα.

«Έρχεται μια διαταραχή από τα βόρεια, βορειοδυτικά Βαλκάνια και σιγά σιγά θα αρχίσει να απασχολεί τη χώρα μας από σήμερα. Ο καιρός αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να επιδεινωθεί αρκετά σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας, όπως το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία», ανέφερε ο μετεωρολόγος.

«Περιμένουμε κοντά στο μεσημέρι να ξεκινήσουν τα φαινόμενα: βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται αυτά τα φαινόμενα να συνοδεύονται και από κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις», τόνισε ο κ. Μαρουσάκης.

Μεταβολή των καιρικών συνθηκών σήμερα αλλά και αύριο προς τα κεντρικά και βόρεια με βροχές και τοπικά ισχυρές…

Posted by Klearhos Marousakis on Thursday, September 5, 2024

Η διαταραχή, αφού απασχολήσει αρχικά τη βορειοδυτική Ελλάδα, θα αρχίσει να μετατοπίζεται προς τα ανατολικά, νοτιοανατολικά και θα δούμε κοντά στο απόγευμα αυτά τα φαινόμενα, με μικρότερη όμως ένταση να επεκτείνονται σε άλλες περιοχές, ιδιαίτερα της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Σημειώνεται πως στην Αττική δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο από πλευράς φαινομένων. «Αν βρέξει στην Αττική, μπορεί να βρέξει λίγο το πρωί της Κυριακής. Αυτή η διαταραχή δεν θα απασχολήσει ιδιαίτερα την περιοχή της Αττικής. Θα απασχοληθούν περιοχές από τη Θεσσαλία και πιο βόρεια».

Στη Θεσσαλονίκη προς το απόγευμα, στα πιο δυτικά τμήματα του νομού ενδέχεται να συναντήσουμε μπόρες ή τοπικά καταιγίδες. «Θα είναι πιο άστατος ο καιρός, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών», σημείωσε.

Το Σάββατο θα είναι μια μέρα με γενικευμένη αστάθεια, ιδιαίτερα προς την κεντρική, ανατολική και βόρεια Ελλάδα. Θα ξεκινήσουν τα φαινόμενα από την Κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη. Σιγά σιγά θα κινηθούν πιο δυτικά, νοτιοδυτικά. Κοντά στο μεσημέρι θα εξαπλωθεί το κύμα αστάθειας προς την κεντρική ηπειρωτική Ελλάδα, δηλαδή σε περιοχές κοντά στην Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Στερεά, αλλά και τη Θεσσαλία. «Σε τοπικό επίπεδο δεν αποκλείεται να δούμε αρκετά χιλιοστά βροχής να πέφτουν. Δεν αποκλείονται και έντονοι κεραυνοί και χαλαζοπτώσεις».

Και η Κυριακή αναμένεται να είναι μια μέρα με ασταθείς καιρικές συνθήκες, πιο ήπια όμως τα φαινόμενα.

Τη Δευτέρα αναμένεται μια πιο εκτεταμένη διαταραχή από την περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου. Αυτό το κύμα κακοκαιρίας φαίνεται ότι μέσα στη Δευτέρα, ιδιαίτερα προς το τέλος της ημέρας, θα απασχολήσει τμήματα της δυτικής χώρας.

Θα αρχίσει στη συνέχεια να μετατοπίζεται ανατολικά και «θα σαρώσει τη χώρα μας μέσα στη νέα εβδομάδα, δίνοντας άκρως φθινοπωρινές συνθήκες. Από Κυριακή θα αρχίσει να υποχωρεί και ο υδράργυρος».