Ο καιρός αναμένεται άστατος τις επόμενες μέρες, με τους μετεωρολόγους να είναι χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, καθώς η μία πλευρά θεωρεί ότι έρχεται κακοκαιρία, ενώ η άλλη ότι δεν θα σημειωθεί κάτι αξιοσημείωτο.

Ο μετεωρολόγος και παρουσιαστής καιρού του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook, έγραψε το εξής:

«Μετά το “ουκρανικό ψύχος” μαθαίνω ότι έρχεται και κακοκαιρία το Σ/Κ! Μετά τι ακολουθεί ξέρουμε;».

Μετά το "ουκρανικό ψύχος" μαθαίνω ότι έρχεται και κακοκαιρία το Σ/Κ!Μετά τι ακολουθεί ξέρουμε;

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Tuesday, September 3, 2024

Νωρίτερα, ο διευθυντής της ΕΜΥ σε ανάρτηση που έκανε στην πλατφόρμα Χ, ανέφερε:

«Τις επόμενες μέρες βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια Όταν από βδομάδα το χαμηλό της δυτικής Ευρώπης ( Αγγλία & Βισκαΐκό) “αποφασίσει” να κινηθεί ανατολικότερα, θα έχουμε περισσότερα φαινόμενα. Ακόμη όμως είναι νωρίς για ασφαλείς προγνώσεις. Καλό σας μεσημέρι».

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Ακολουθεί η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό των επόμενων ημερών:

Τετάρτη 4/09

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ νεφώσεις θα αναπτυχθούν εκ νέου στο Ιόνιο και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 5/09

Στο Ιόνιο παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές έως το πρωί. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικα από δυτικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά τους 34 με 35 και στα δυτικά ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 6/09

Στο βόρειο Ιόνιο και πιθανόν στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως τα βόρεια, όπου και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά τους 34 με 35 και στα δυτικά ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 7/09

Στο βόρειο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 8/09

Στην κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και το μεσημέρι πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 στα πελάγη 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.