Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες, εξαιτίας ενός βαρομετρικού χαμηλού από την δυτική Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά θα βρέξει στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας, ενώ με το χαμηλό να κινείται ανατολικότερα θα υπάρξουν και περισσότερα φαινόμενα.

Ο διευθυντή της ΕΜΥ, δεν προσδιόρισε τα καιρικά φαινόμενα, ωστόσο τόνισε ότι: «ακόμη είναι νωρίς για ασφαλείς προγνώσεις».

«Τις επόμενες μέρες βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Όταν από βδομάδα το χαμηλό της δυτικής Ευρώπης (Αγγλία & Βισκαΐκό) «αποφασίσει» να κινηθεί ανατολικότερα, θα έχουμε περισσότερα φαινόμενα. Ακόμη όμως είναι νωρίς για ασφαλείς προγνώσεις. Καλό σας μεσημέρι», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Από την πλευρά του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφέρει ότι η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί, ενώ μια νέα κακοκαιρία βρίσκεται προ των πυλών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο μετεωρολόγος του Open υπογραμμίζει ότι σήμερα, αλλά και την Τετάρτη (04/09) αναμένονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες σε ηπειρωτικές περιοχές.

Την Πέμπτη (05/09) και την Παρασκευή (06/09) θα περιοριστεί η αστάθεια και το Σαββατοκύριακο τα προγνωστικά στοιχεία φέρνουν μια διαταραχή από την κεντρική Ευρώπη να κινείται πιο ανατολικά και η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει και τη χώρα μας, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Με περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, θα κυλήσει η σημερινή ημέρα με την αστάθεια να…

Posted by Klearhos Marousakis on Monday, September 2, 2024