Κορυφώθηκαν σήμερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την χώρα μας το τελευταίο διήμερο, φέρνοντας βροχές, καταιγίδες και χαλάζι και προκαλώντας αρκετά προβλήματα, μεταξύ άλλων, και στην Αττική.

Μετεωρολογικός δορυφόρος κατέγραψε την εξέλιξη της κακοκαιρίας το τελευταίο 8ωρο στη χώρα μας. Όπως επισημαίνει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, που δημοσίευσε και τις σχετικές εικόνες στο twitter, οι καταιγίδες ήταν πολύ έντονες στην Πελοπόννησο.

Μεγάλα ύψη βροχής σε Σποράδες, Εύβοια και Πελοπόννησο  – Πού έπεσαν κεραυνοί

Σημαντικές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν το Σάββατο 31/08, κυρίως στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην  Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος υετού, έως τις 18:00 περίπου, καταγράφηκε στην Αλόννησο και ήταν ίσο με 59 χιλιοστά. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 περίπου του Σαββάτου 31/08.

Στον χάρτη που ακολουθεί σημειώνονται οι ηλεκτρικές εκκενώσεις* που κατέγραψε το όργανο Lightning Imager του δορυφόρου MTG-I1 από την αρχή του εικοσιτετράωρου έως τις 18:30 ώρα Ελλάδας. Όπως προκύπτει από αυτόν, καταγράφηκαν 53.892 εκκενώσεις, 21.492 εκ των οποίων πάνω από την ξηρά και 32.400 πάνω από τη θάλασσα. Διακρίνεται η έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα το μεσημέρι και απόγευμα επάνω από την Πελοπόννησο καθώς επίσης και η πρωινή δραστηριότητα στις Σποράδες η οποία συνοδεύτηκε με μεγάλα ύψη υετού.

Κακοκαιρία και την Κυριακή με βροχές και καταιγίδες, ελαφρά άνοδος της θερμοκρασίας

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, φθάνοντας έως και τους 33 βαθμούς Κελσίου. Σποραδικές και πρόσκαιρα ισχυρές βροχές αναμένονται κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αττική: Αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι-απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και το μεσημέρι στα ορεινά.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα στην Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο.

Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, με πιθανότητα πρόσκαιρα ισχυρών φαινομένων στην Κρήτη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου, με τοπικές διαφοροποιήσεις ανά περιοχή.