Οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου θα κυλήσουν ήρεμα από πλευράς ζέστης, καθώς δεν αναμένεται νέος καύσωνας, με βάση τα τελευταία προγνωστικά. Ωστόσο, ο καιρός έως και τον Νοέμβριο ενδεχομένως να παραπέμπει σε καλοκαίρι, παρά σε φθινόπωρο.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook, δημοσίευσε μετεωρολογικά γραφήματα, τονίζοντας ότι προβλέπεται ένα ζεστό φθινόπωρο.

«Σε ό,τι αφορά τους φθινοπωρινούς μήνες: Σεπτέμβρη-Οκτώβρη-Νοέμβρη, 8 προγνωστικά κέντρα προβλέπουν ότι η πιθανότητα να είναι περισσότερο ζεστοί από τα φυσιολογικά είναι πάνω από 60%», έγραψε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

«“Απομακρύνεται η πιθανότητα για νέο καύσωνα τον Αύγουστο!”

Πώς θα κυλήσουν όμως οι τελευταίες ημέρες του Αυγούστου;

Προβλέπεται ζεστό το Φθινόπωρο;

Καλημέρα! Σύμφωνα με τις μακροπρόθεσμες προγνώσεις των κλιματικών μοντέλων οι τελευταίες ημέρες του Αυγούστου φαίνεται να κυλούν με φυσιολογικές θερμοκρασίες για τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και με λίγο περισσότερη ζέστη για τα νησιά μας.

Επίσης θα σημειωθούν περισσότερες βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τους φθινοπωρινούς μήνες: Σεπτέμβρη-Οκτώβρη-Νοέμβρη, 8 προγνωστικά κέντρα προβλέπουν ότι η πιθανότητα να είναι περισσότερο ζεστοί από τα φυσιολογικά είναι πάνω από 60%».

"Απομακρύνεται η πιθανότητα για νέο καύσωνα τον Αύγουστο!"Πως θα κυλήσουν όμως οι τελευταίες ημέρες του…

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Thursday, August 22, 2024