Για λίγες ακόμα ώρες, θα επιμείνουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σαρώνουν τη χώρα από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια, μέσα σε 48 ώρες έπεσαν 60.000 κεραυνοί, οι περισσότεροι από αυτούς μέσα στη θάλασσα.

Για τις επόμενες ώρες, ο μετεωρολόγος του Alpha έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, από τη Ζάκυνθο και βορειότερα, στην Ήπειρο αναμένονται έντονα φαινόμενα, προσοχή συνέστησε στη Φθιώτιδα και στις Σποράδες αλλά και σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά και Τρίκαλα.

Ζημιές από το χαλάζι σε Λάρισα και Ημαθία

Σοβαρά προβλήματα άφησε πίσω της η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στη Λάρισα.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, μεγάλο κλαδί πλατάνου έσπασε και «προσγειώθηκε» στο οδόστρωμα στον κυκλικό Κόμβο του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, ενώ τμήμα της οδού Γεωργίου Σεφέρη πλημμύρισε με τους κατοίκους να προσπαθούν να αποφράξουν φρεάτιο για να φύγουν τα νερά που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

⛈️Ισχυρή καταιγίδα με συνοδεία από χαλάζι αυτή την ώρα στην πόλη της ΛάρισαςΒίντεο : Αχιλλέας Στεργίακης

Posted by Forecast Weather Greece on Tuesday, August 20, 2024

Τοπικές βροχές με έντονη χαλαζόπτωση μικρής διάρκειας σημειώθηκαν και στην Ημαθία το μεσημέρι της Τρίτης 20 Αυγούστου, σύμφωνα με το verianet. Το χαλάζι στη Βέροια ήταν μικρό σε μέγεθος, ενώ στα χωριά της Νάουσας, σύμφωνα με πληροφορίες, έπεφτε σαν «πέτρες».

Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα χωριά στα ριζά του Κόζιακα, από το ύψος του Κεφαλοβρύσου και πάνω.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr η χαλαζόπτωση διήρκησε ένα τέταρτο περίπου ισοπεδώνοντας καλλιέργειες και προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

ΤΩΡΑ…. σαρώνει ισχυρή καταιγίδα και χοντρό χαλάζι τα Τρίκαλα!!!

Posted by trikalaola.gr on Tuesday, August 20, 2024

Έριξε δέντρα το μπουρίνι στη Δυτική Φθιώτιδα

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα χτύπησε η κακοκαιρία κομμάτι του Δήμου Μακρακώμης στη Δυτική Φθιώτιδα, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Βροχή και ισχυροί άνεμοι παρέσυραν κλαδιά από δέντρα στο Παλιούρι, που έπεσαν ακόμη και στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Λαμίας – Καρπενησίου, με αποτέλεσμα να κλείσει για λίγο ο δρόμος.