Φωτιά ξέσπασε στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου έπειτα από ανατροπή βυτιοφόρου στο 56ο χλμ., το πρωί της Παρασκευής. Ο οδηγός τραυματίστηκε, ωστόσο είχε επαφή με το περιβάλλον, συνομιλούσε με τους διασώστες του ΕΚΑΒ και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

Η φωτιά αυτή την ώρα (10:53) έχει σβήσει, αλλά θα πρέπει να απομακρυνθεί το βαρύ όχημα και να καθαριστεί το οδόστρωμα.

Η τελευταία ενημέρωση από την Τροχαία αναφέρει πως η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται πλέον κανονικά στη μεσαία, στη δεξιά λωρίδα και στη ΛΕΑ στο 56ο χιλιόμετρο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, στην περιοχή της Κινέτας.

Πάντως, τα αυτοκίνητα εξακολουθούν να κινούνται με αργούς ρυθμούς και υπάρχει ανάσχεση της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, πραγματοποιείται εκτροπή των οχημάτων στον κόμβο Αγίων Θεοδώρων, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Συγκεκριμένα, στο ρεύμα προς Αθήνα δεν διεξάγεται η κυκλοφορία και ο δρόμος είναι κλειστός, γιατί έχει χυθεί πετρέλαιο στο σημείο όπου έχει ανατραπεί το βυτιοφόρο και καθαρίζεται το οδόστρωμα. Για τον λόγο αυτό, γίνεται εκτροπή των οχημάτων προς Αθήνα μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού στον κόμβο Αγίων Θεοδώρων. Και προς Αθήνα παρατηρείται ανάσχεση της κυκλοφορίας και τα αυτοκίνητα κινούνται με αργούς ρυθμούς.

Έκλεισε η εθνική και στα 2 ρεύματα

Posted by Vaggelis Kalaitzis on Friday, August 9, 2024

Νωρίτερα, η κυκλοφορία είχε διακοπεί και στα δύο ρεύματα και γινόταν εκτροπή των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Χανδάνος, συγκοινωνιολόγος στην Ολυμπία Οδό, ανέφερε ότι έφυγε ο τράκτορας από το φορτηγό και βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας στο σημείο. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Σημειώνεται πως σήμερα Παρασκευή (9/8/2024), πολλοί εκδρομείς του Αυγούστου θα επιλέξουν την εθνική οδό για να φύγουν για διακοπές.

Τούμπαρε βυτιοφόρο αυτή την στιγμή στην εθνική οδό στο ύψος της Κινέτας έκλεισε η εθνική οδός και κάνουμε όπισθεν γιατί έπιασε φωτιά το βυτίο .. ‼️‼️‼️

Posted by Vaggelis Kalaitzis on Friday, August 9, 2024