Το αλαλούμ που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1» του Πειραιά, με τους εργαζομένους να παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις μήνες, άλλους να απολύονται ξαφνικά και μια σειρά καταγγελιών για παράνομες μετατάξεις προσωπικού από το ραδιόφωνο στο δήμο να βλέπουν το φως της δημοσιότητας οδήγησαν τους ελεγκτές της δημόσιας, διοίκησης, στο κτίριο της οδού Ευριπίδου.

Οι επιθεωρητές που εμφανίστηκαν στο ραδιόφωνο την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ξεκινήσει το διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΗΡΑΠ) με αφορμή δημοσιεύματα αλλά και παρεμβάσεις δημοτικών συμβούλων που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορούν σειρά παρατυπιών που έχουν συμβεί στο «Κανάλι 1», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία».

Μια από αυτές, σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζομένων και δημοτικών συμβούλων, είναι η μετάταξη προσωπικού από το ραδιόφωνο στο δήμο, λίγες μέρες πριν αναλάβει καθήκοντα η καινούργια δημοτική αρχή.
Ένα θέμα που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα απασχολήσει και την Εισαγγελία Πειραιά, η οποία στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου είχε ξαναπαρέμβει με αφορμή τη μη πληρωμή των εργαζομένων.

Με δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος χαιρετίζει το διαχειριστικό έλεγχο που διεξάγουν οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης στη ΔΗΡΑΠ, ενώ κάνει γνωστό πως την ερχόμενη Τρίτη στο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθεί την άμεση κίνηση των διαδικασιών για τη διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στα οικονομικά του δήμου για την περίοδο 2002-2010.

«Ο πειραϊκός λαός δικαιούται να έχει έναν δήμο που θα τον χαρακτηρίζει τόσο η διαφάνεια όσο και η λειτουργικότητα. Και θα τον έχει», τονίζει ο Β. Μιχαλολιάκος. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το ραδιόφωνο εξακολουθεί να παίζει μόνο μουσική, καθώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας.