Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για την έναρξη των καλοκαιρινών εκπτώσεων που θα κάνουν πρεμιέρα την Δευτέρα 08/07.

Οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου, ενώ τα καταστήματα θα έχουν την δυνατότητα να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη, δηλαδή την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Το ωράριο λειτουργίας της αγοράς για τη συγκεκριμένη Κυριακή έχει προσδιοριστεί από τις 11:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει τη λειτουργία των καταστημάτων από είναι από τις 11:00 έως 18:00.

Σε ό,τι αφορά το ωράριο λειτουργίας στην Αθήνα καθορίζεται από 11:00 έως 20:00.

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) παρέχει οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα, ώστε να ενημερώνουν τα μέλη τους για τις υποχρεώσεις του νόμου αναφορικά με τις θερινές εκπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα, κατά την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ακόλουθα:

  1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
  2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).
  3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.