Σε πελάγη ευτυχίας πλέει μια οικογένεια από την Αμαλιάδα, καθώς τα δίδυμα κορίτσια τους αρίστευσαν στις Πανελλήνιες 2024, πετυχαίνοντας ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, πρόκειται για τις Ασπασία και της Νίκη-Μελίνα Αρβανίτη, που γεννήθηκαν μαζί, μεγάλωσαν δίπλα – δίπλα, διάβαζαν παρέα, πήγαιναν μαζί στο ίδιο φροντιστήριο και πέτυχαν μεγάλες βαθμολογίες παρότι πήγαιναν σε ξεχωριστά σχολεία.

Η Ασπασία, μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας στον τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας, κατάφερε να πετύχει μια εντυπωσιακή επίδοση με 19.420 μόρια. Για την επιτυχία της δήλωσε συγκεκριμένα: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα και πολύ χαρούμενη που ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Χάρη στη δική μου προσπάθεια και τη βοήθεια της οικογένειας μου και των καθηγητών μου, κατάφερα να συγκεντρώσω τα μόρια που ήθελα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η χαρά μου που τη χαρά μου αυτή μπορώ να μοιραστώ με την αδερφή μου, που και αυτή πέτυχε μια εντυπωσιακή επίδοση. Πρώτη μου επιλογή αποτελεί το τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους».

Από την πλευρά της, η Νίκη-Μελίνα, μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας και συγκεκριμένα των Ανθρωπιστικών Σπουδών, χάρη στη συνέπειά της κατάφερε να συγκεντρώσει 18.280 μόρια. Η ίδια ανέφερε τα εξής: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα. Οι κόποι και η σκληρή δουλειά όλων αυτών των χρόνων και ιδιαίτερα του τελευταίου, ανταμείφθηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για τη στήριξη που μου παρείχε, καθώς και τους καθηγητές τόσο του σχολείου, όσο και του φροντιστηρίου που πίστεψαν σε μένα από την πρώτη στιγμή και μου έδιναν δύναμη. Ιδιαίτερο ευχαριστώ και στην αδερφή μου, που αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί στήριγμά μου σε όλα και μαζί πετύχαμε κάτι μοναδικό. Στόχος μου το τμήμα ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στους επόμενους υποψηφίους».