Ακαθάριστα οικόπεδα σε Πάρνηθα και Βαρυμπόμπη που βρίσκονται δίπλα σε σπίτια, προκαλούν ανησυχία, την ώρα που η περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό και στην κατηγορία 5 για ακραίο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Το MEGA βρέθηκε μέσα στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής στην Πεντέλη, εκεί που άπαντες βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση που εκδηλωθεί κάποια φωτιά.

Για την πρόληψη πυρκαγιών το πυροσβεστικό σώμα απευθύνει έκκληση σε όλους να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη τσιγάρων.

«Διανύουμε εξαιρετικά δύσκολες ημέρες, για αυτό εφιστούμε την προσοχή σε όλους αν δείτε καπνό ή φλόγες καλέστε μας στο τηλέφωνο 199 ή στο 112. Καλέστε μας αμέσως, μην υποθέσετε ότι έχει καλέσει κάποιος άλλος πριν», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Και αύριο, Σάββατο, σε πολλές περιοχές της χώρας ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θα παραμείνει υψηλός.

Οι εικόνες που καταγράφει η κάμερα του MEGA προκαλούν αλγεινή εντύπωση την ώρα που τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν ξεσπάσει δεκάδες πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα, μόλις τρία χρόνια μετά τη φωτιά που άφησε πίσω της αποκαΐδια στη Βαρυμπόμπη.

Δείτε το βίντεο: