Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά της 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιουνίου σε περιοχή της Ερμιονίδας στην Αργολίδα.

Η φωτιά μαίνεται στην περιοχή Δάρδιζα. Στο σημείο κατευθύνονται πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου και από το Ναύπλιο, ενώ στο σημείο της πυρκαγιάς σπεύδει και ο Διοικητής ΔΙΠΥΝ Αργολίδας. Πλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 73 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 23 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση και σε συνδυασμό με τους πάρα πολύ ισχυρούς ανέμους, κάνουν την κατάσταση αρκετά δύσκολη για τις δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το argolikeseidhseis για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έχουν κληθεί και εναέρια μέσα, ενώ και ο Δήμος συνδράμει με υδροφόρες.

Μέσω μηνύματος από το 112, οι κάτοικοι της περιοχής Δάρδιζα κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης.

Σε ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης ανέφερε ότι σε εξέλιξη είναι ακόμα μία επικίνδυνη πυρκαγιά στο Κρανίδι Αργολίδας, στην οποία όπως είπε, επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

«Εφιστούμε την προσοχή όλων γιατί οι πυρκαγιές λαμβάνουν γρήγορα διαστάσεις και γίνονται επικίνδυνες», υπογράμμισε ο κ. Βαθρακογιάννης.

«Η φωτιά βγήκε στη θάλασσα»

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Ιωάννης Γεωργόπουλος, με δηλώσεις που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε πως η φωτιά έχει βγει στη θάλασσα, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστό αν υπάρχουν υλικές ζημιές.

Πιο αναλυτικά είπε:

«Η φωτιά ξεκίνησε από ψηλά και έφθασε στην περιοχή της Δάρδιζας, όπου βγήκε στη θάλασσα, ενώ δεν είμαστε ακόμα σε θέση να γνωρίζουμε αν έχει προκαλέσει ζημιές», ανέφερε.

Παράλληλα, ο δήμαρχος είπε ότι «στην περιοχή υπάρχουν εξοχικές κατοικίες, ενώ επιχειρούν αρκετές πυροσβεστικές δυνάμεις».

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Τέσσερα πύρινα μέτωπα αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Δάρδιζας», προσθέτοντας ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να μη φθάσει η πυρκαγιά στην κοινότητα».

Όπως πρόσθεσε, «η φωτιά ξεκίνησε από τις περιοχές Ηλιόκαστρο και το Λουκαίτι και έφθασε κοντά στη Δάρδιζα», συμπληρώνοντας ότι «επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με πέντε εναέρια μέσα».

Όμως, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν τα έξι μποφόρ». Σχετικά με το αν έχουν προκληθεί ζημιές από τη φωτιά, ο Γιάννης Μαντζούνης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «απ΄ όσο γνωρίζω, έχουν προκληθεί ζημιές σε αποθήκες και αυλές σπιτιών».