Αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας UAV (WUAVF) επισκέφθηκε την SAS Technology και επιθεώρησε τα ελληνικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που παράγει η εταιρεία.
Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον καθηγητή Jincai Yang, πρόεδρο WUAVF και πρόεδρο της Ένωσης Βιομηχανίας UAV της Shenzhen, τον Euan Yao, διευθυντή της Ένωσης της Βιομηχανίας Ασφαλείας και Προστασίας της Shenzhen και αναπληρωτή γενικό γραμματέα της Ένωσης Βιομηχανίας UAV της Shenzhen.
Στην επίσκεψη που έγινε στις 19 Νοεμβρίου, συμμετείχε και ο πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της WUAVF στην Ελλάδα, Ιωάννης Δαγκλής, αλλά και ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Xiao Junzheng, o οποίος συνοδευόταν από επιτελείο ειδικών επιτετραμμένων της πρεσβείας.
Στα πολιτικά συστήματα, η εταιρεία παρουσίασε πριν από δυο χρονιά το πρώτο ελληνικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου πολυκοπτέρου μεγάλου βάρους, ικανού για μεταφορά φορτίων που μπορούν να φθάσουν ή και να ξεπεράσουν τα 30 κιλά. Η εταιρεία δραστηριοποιείται και στον τομέα των αμυντικών συστημάτων αφού είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που σχεδίασε κατασκεύασε και δοκίμασε επιτυχώς οπλισμένα UAV, με κορωνίδα τα συστήματα SARISA και AIHMI οπλισμένων με ρουκέτες 2.75” (70mm).
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο πρέσβης της Κίνας και τα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας UAV, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση και τις εγκαταστάσεις της SAS Technology. Επίσης, παρακολούθησαν και παρουσίαση από τον αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή της εταιρείας, Φώτη Καμπιώτη, στην οποία αναλύθηκαν τα επιτεύγματα και οι στόχοι της εταιρείας στην έρευνα, την ανάπτυξη και την κατασκευή υψηλής ποιότητας συστημάτων.
Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης, ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα επιτεύγματα της εταιρείας και τόνισε την πρόθεση του να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη συνεργασία της εταιρείας με κατασκευαστικούς οίκους στην Κίνα και διεθνώς, που αποτελούν μέλη της ομοσπονδίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Ο Μιχάλης Σπυριδάκος, διευθύνων σύμβουλος της SAS Technology, εξέφρασε τον ευχαρίστησή του για την επίσκεψη, αναφέροντας: «Η Κίνα είναι ένας σημαντικός τεχνολογικός πόλος στην τεχνολογία που υπηρετούμε και η βελτίωση των σχέσεων και της συνεργασίας είναι αμοιβαία επιθυμητή, επωφελής και έχει καθοριστική σημασία για την προώθηση της καινοτομίας. Ανυπομονούμε λοιπόν να εξερευνήσουμε τις νέες ευκαιρίες και δυνατότητες συνεργασίας που ανοίγονται με τη συνάντηση».