Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Γιαννούλη και στις εργατικές κατοικίες προκειμένου να τις εκκενώσουν και να κατευθυνθούν προς τον Τύρναβο και τη Λάρισα λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι Αρχές αποφάσισαν να κλείσουν τη γέφυρα της Γιάννουλης στη Λάρισα καθώς λόγω του μεγάλου όγκου των νερών υπάρχει φόβος για τη στατικότητά της.

Νωρίτερα ο δήμος Λαρισαίων με δική του ανακοίνωση είχε ζητήσει να εκκενωθούν οι ισόγειες κατοικίες στις δύο περιοχές «λόγω της αυξημένης ροής των υδάτων στον Πηνειό».

«Τα πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη της Λάρισας συνεχίζονται λόγω της αυξημένης ροής των υδάτων στον Πηνειό.

Ενημερώνονται οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης (παλιές και νέες) να εκκενώσουν τις ισόγειες κατοικίες της περιοχής τους. Αν έχουν πρόσβαση σε διαμερίσματα άνω του ισογείου να οδηγηθούν προς αυτά. Διαφορετικά θα μπορούν να προσεγγίσουν προς τη δομή φιλοξενίας που έχει συσταθεί στο Κλειστό της Νεάπολης.

Απευθύνουμε θερμή παράκληση προς τους πολίτες της Λάρισας να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρχών», ανέφερε η ανακοίνωση.

❗❗ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΙΣΟΓΕΙΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ)Τα πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη της Λάρισας…

Posted by Δήμος Λαρισαίων on Friday, September 8, 2023

Λίγο νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προς Τύρναβο και οι περιοχές Βρυότοπος και Αμπελώνας καθώς είχε σπάσει ανάχωμα του Πηνειού.