Υλικά
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 1 κιλό μύδια καθαρισμένα και πλυμένα καλά.
- 2 φιλέτα σολομού κομμένα σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 2 σφηνάκια ούζο
- Λίγο ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι.
- Μαϊντανό , μαντζουράνα και δυόσμο ψιλοκομμένα
- 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα λιγκουίνι με μπόλικο αλάτι για 6 λεπτά.
- Αχνίζουμε τα μύδια και όσα δεν άνοιξαν τα πετάμε. Αφαιρούμε τα υγρά και σοτάρουμε τα μύδια με λίγο λαδί.
- Προσθέτουμε διαδοχικά το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρουμε μέχρι μα μαραθούν.
- Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε την ντομάτα ,τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, τα υγρά από τα μύδια και αφήνουμε τη σάλτα να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά.
- Χωριστά σοτάρουμε το σολομό με μια σκελίδα σκόρδο (προσθέτουμε στη σάλα στο τέλος για να μην διαλυθεί).
- Σε βαθύ τηγάνι ενσωματώνουμε το λιγκουίνι με τη σάλτα για 2 λεπτά ..και καλή σας όρεξη.