Υλικά

  • Για το ψαρονέφρι
  • 600 γραμμάρια ψαρονέφρι
  • 20 γραμμάρια μέλι θυμαρίσιο
  • 50 ml λικέρ μαστίχας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το παγωτο Philadelphia
  • 200 γραμμάρια τυρί Philadelphia
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμμάρια μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τα καραμελωμένα κεράσια
  • 14 κεράσια (χωρίς κουκούτσι)
  • 20 γραμμάρια μέλι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος.

Εκτέλεση

  1. Για την παρασκευή του παγωτού χτυπάμε όλα τα υλικά με το beamer, ώστε να ομογενοποιηθούν και βάζουμε στην κατάψυξη (από την προηγούμενη ημέρα).
  2. Σοτάρουμε ολόκληρο το ψαρονέφρι, το οποίο το έχουμε πασπαλίσει με εστραγκόν, αλάτι και πιπέρι. Με ένα πινέλο το αλείφουμε με μέλι και αφήνουμε μέχρι να καραμελώσει. Φλαμπάρουμε με το λικέρ μαστίχας. Τέλος, το βάζουμε στον φούρνο στους 200οC για 15’. Στη συνέχεια παίρνουμε τα υγρά του ψαρονεφριού και τα βάζουμε πάλι στο τηγάνι που το είχαμε σοτάρει. Προσθέτουμε το μέλι, τα κεράσια και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
  3. Tips
  4. Στο καραμέλωμα των κερασιών μπορούμε επίσης να βάλουμε και φράουλες.
  5. Μπορούμε να συνοδέψουμε το πιάτο αυτό με σκορδάτα κρουτόν.